
 
 

 

 

STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. 01-04 
 

CODE:  1997 Washington State Energy Code (WSEC), 

SECTIONS: 1411.4 Packaged Electric Heating and Cooling Equipment 
 

QUESTIONS: 1.  In Section 1411.4 Packaged Electric Heating and Cooling 
Equipment, is “packaged electric equipment” defined as a “single 
package” meaning equipment contained in a single factory 
enclosure exclusively? 

 2. Is it the intent of the code to require heat pumps in any electric 
heat/electric AC systems with a total cooling capacity over 20,000 
Btu/h?  

 3. Is it the intent of the code to prohibit installation of equipment 
designed to be used together and specifically comprised of electric 
resistance only heat/electric air-conditioning with a cooling 
capacity over 20,000 Btu, whether or not it is installed in a single 
factory enclosure? 

ANSWERS: 1.  No.  “Equipment” is defined under “HVAC System Equipment” 
in Section 1210, as either one (single package) or more (split 
system) factory-assembled packages.  “Packaged Electric” can also 
refer to either one or more factory-assembled packages. 

 2.  Yes. 

 3.  Yes. 

 

SUPERSEDES: None 
 

REQUESTED BY: City of Moses Lake 

  April 2001 


